• Tâmplăria - stabileşte contactul cu lumea exterioară...
  • ...dar în acelaşi timp este şi o barieră între mediul exterior şi cel interior.
  • Ne protejează de frig, de căldură, de praf, de infractori, estompează zgomotul...
  • ...dar este şi un element decorativ atât în designul interior, cît şi la faţadele exterioare.

Uşi și ferestre din aluminiu


În anumite cazuri aluminiul este materialul ideal pentru construcţia de ferestre şi uşi, de exemplu la instituţii, pereţi cortină, hale, magazine, etc. Oferă soluţii şi în anumite cazuri, unde nu se poate folosi PVC-ul sau lemnul. Are mai multe avantaje: necesită întreţinere minimă, are o durată de viaţă mare, nu se deformează aşa de uşor, izolează relative destul de bine, are o formă exclusivă. Se poate vopsi în orice culoare RAL, culorile de bază sunt albul şi maroul. Profilele folosite de noi sunt PROFILCO din Grecia, iar unde contează mai mult preţul decît calitatea, putem oferi profilele BRL din Turcia.

Cu barieră termică

Profilele cu barieră termică sunt folosite pentru tâmplării exterioare. Izolează destul de bine, se folosesc îndeosebi la instituţii, magazine. Lângă formele clasice, se pot executa faţadele de sticlă, des folosite în arhitectura modernă.

Fără barieră termică

Se folosesc îndeosebi la compartimentări, lucrări interioare, ca hipermarketurile, săli de epoziţii, hale, etc. La aceste profile lipseşte elementul de izolare din plastic, ce desparte cele două camere din aluminiu, cel interior de cel exterior.