• Tâmplăria - stabileşte contactul cu lumea exterioară...
  • ...dar în acelaşi timp este şi o barieră între mediul exterior şi cel interior.
  • Ne protejează de frig, de căldură, de praf, de infractori, estompează zgomotul...
  • ...dar este şi un element decorativ atât în designul interior, cît şi la faţadele exterioare.

Rulouri exterioare


Rulourile exterioare au o caracteristică sporită de umbrire, de acea vara pot să menţină răcoarea în casă, iar iarna căldura, reducând astfel costurile la încălzire.

Acest lucru este valabil atît la rulourile cu lamele din PVC cît şi din aluminiu, umplute cu spumă. În afară de asta, ne protejează de zgomotul exterior, diminuează infracţionalitatea, ne oferă intimitate. Pentru o protecţie sporită de zgomot axul este prevăzut cu rulmenţi silenţioşi. Rulourile din aluminiu pot fi automatizate.

Protecţia termică al ferstrei şi al ruloului

Cu casetă exterioară

Sunt propuse la ecele clădiri, unde iniţial nu a fost prevăzut golul pentru caseta ruloului, montarea acestuia pe tîmplîrie avînd loc ulterior.

Suprapus Încastrat în perete (tencuibil)

Rulourile cu casete suprapuse tencuibile (încastrate) sunt folosite la clădirile unde s-a luat în calcul chiar la construcţie folosirea acestora şi s-a lăsat loc pentru tocul acestora. În toc în faţă este polistiren expandat pentru a reduce pierderea de căldură prin toc. Acest tip de rulou se montează după sau împreună cu tâmplăria, înainte de tencuire.

Cu Vizitare

Urmaşii rulourilor vechi din lemn. La proiectare trebuie să luăm în considerare locul şi poziţia tocului. Montajul se face împreună cu cel al tâmplăriei.

Din acest tip se poate comanda atît din PVC cît ţi din aluminiu.

Capacul de vizitare se află în interior, deasupra tâmplăriei. Aceste tipuri se pot monta pe orice tip de tâmplărie. Acţionarea poate fi manuală, iar cele din aluminiu şi electrică

Culorile lamelelor PVC
alb (culoare de bază)
imitaţie lemn
maro
Culorile lamelelor aluminiu
culorile de bază: alb, maro închis
cele cu imitaţie de lemn şi cele colorate sunt mai scumpe
caseta poate fi colorată sau cu imitaţie de lemn

Rulourile din aluminiu pot fi acţionate şi de un motor electric, chiar şi cu telecomandă.

La fiecare tip se poate încorpora o plasă tip rulou, alte tipuri de plase nefiind posibile de folosit din cauza şinelor laterale. Astfel ne putem proteja cu acelaşi obiect atît împotriva soarelui cît şi a ţînţarilor.