Uşile de intrare de obicei sunt executate din profil de cercevea de lăţime de aproximativ 125 mm. Ca formă, sunt o sumedenie de variante de execuţie. Trebuie să ştim însă, că formele speciale (trapez, cu boltă, triunghi, etc) şi montanţii oblici scumpesc produsul.
La case particulare este indicat să se folosească uşi cu 5 puncte de închidere de siguranţă. După noile reglementări ușa ar trebui să aibă 2 cilindrii și să fie cu cârlige sau tije.
Se pot deschide în interior sau în exterior. Sensul deschiderii este important de ştiut, ca baghetele, ce ţin sticla, să fie întotdeauna în interior.
Uşile pot fi într-un singur canat (cu o singură cercevea) sau în două.
Se foloseşte îndeosebi la uşile de balcon. Cerceveaua se pote trage într-un plan paralel cu peretele, dar se poate şi bascula. Pot fi într-un canat sau în două canate.
Uşile pliant-culisante (tip armonice) satisfac pe deplin toate exigenţele, fiind de o eleganţă simplă, lipsită de elemente greoaie. Se pot utilize atât pe interior, cît şi pe exterior, necesitând un spaţiu mai mic de pliere dacât cele culisante.
Cercevelele culisează pe o şină din aluminiu, ce preia greutatea acestora, menajând astfel balamalele.
Este un sistem ce permite o deschidere mai mare de pînă la 6,4 m lăţime şi de 2,7 m înălţime, ce ar însemna 17,55 de metrii pătrţi de spaţiu închis. Este ideal pentru terase sau pentru a interdeschide două spaţii alăturate. Permite pătrunderea luminii pe o suprafaţă mare.
Pragul pe care noi o folosim. Cu rupere termica si garnitura mediana.
Sticlele se pot înlocui cu paneluri ornamentale gata făcute. Acestea au un aspect plăcut, caracteristica de izolre este mai bună decît al sticlei, în schimb sunt mai scumpe.