• A nyílászáró – kapcsolat a külvilággal...
  • ...de ugyanakkor határt is állít a kinti illetve a benti környezetünk közé.
  • Megvéd a hidegtől – melegtől, óv a zajtól és a portól...
  • ...ugyanakkor dekoratív elem úgy a belső építészetben, mint a külső homlokzatoknál.

Roletta


A roletták a belsõ árnyékolók legrégebbi típusa. Dekoratív és könnyen használható megbízható szerkezetek. A szalagfüggönnyel szembeni nagy elõnye, hogy a belsõ ablakpárkány teljes egészében kihasználható és a légmozgás sem mozgatja.

Szinte mindegyik változatát lehet automatizálni, távirányítós vezérléssel.

Standard

Egyik legkeresettebb roletta típus. Olcsó megbízható szerkezet, bármely pozícióban megállítható, ezáltal be lehet állítani a beengedett fénymennyiséget.

Szerelhető az ablakra, falra, vagy plafonra. Nem módosítja az ablak hőszigetelését, sem a működését.

Kérésre oldalt megvezető sínek is szerelhetőek (barna vagy fehér), amelyek nem engedik eltávolodni az anyagot az ablaktól, még ha a nyíló bukóra is van téve.

A használt textilia antisztatikus. Szerelhető egyszerűen, súllyal az alsó felén, vagy pedig dekorációs végződéssel.

Lehetnek

- Kézi vezérlésű, egy oldalzsinórral, a test job vagy bal felén, kérés szerint
- Rugós. Ebben az esetben kötelező az oldalsín. Itt nincs zsinór. az anyag aljára szerelt síntől húzva bármilyen pozicíóban megállítható.

Zebra

Ez a tipusú árnyékoló egy új, elegáns megoldása a beáramló fény szabályozásának. A szöveten egyforma szélességű fényáteresztő és sötétítő sávok váltják egymást, ezeknek az egymáshoz viszonyított helyzetét tudjuk változtatni. Így a beáramló fényt sokkal egyszerűbben tudjuk szabályozni, nem szükséges a rolettát teljesen felhúzni.

Nyílászáróra, falra egyaránt szerelhető. Kérésre oldalt megvezető síneket lehet szerelni. Ezek, akárcsak a szerkezet, barna vagy fehér színekben rendelhetőek.

Kerek toku roletták

A tok és az oldalmegvezető sínek egy teljes árnyékolást biztosítanak, teljesen / vagy részlegesen lezárják a fényt, a választott anyag függvényében. Egy elegáns megoldás, amellyel egy tökéletes harmóniát lehet a szobában kialakítani.

Szerelhető falra, vagy nyílászáróra. Bármelyik bemutatott anyaggal kombinálható. A tok és az U alakú megvezető sínek fehér, barna, aranytölgy vagy wenge színekben rendelhető.

A zebra kivételével itt is lehet alkalmazni a dekorációs végeket.

Szögletes toku roletták

A kerek tokuhoz viszonyítva, itt a kazetta és a sínek is alumíniumból vannak. A szerkezet lehet fehér, antracit vagy szatinált arany. Míg a kerek toku szerkezetnél a gyöngyök fehérek, vagy barnák, itt ezek fényesek, fémszínűek.

Tetőtéri roletták

Két tipusban kivitelezhető. Az M1 rugós, a rugó automatikusan feltekeri az anyagot. Három pozicíóban rögzíthető.

Az M2 kazettás, ami a nyílóra szerelődik. Ez is rugós, viszont bármilyen pozicíóban megállítható, az ezüst-szürke kazettának köszönhetően. A tetőtéri tipusúknál a textilia kívül egy hőálló fóliával van ellátva, mivel ezekben az esetekben az anyag sokkal nagyobb fény- és hősugárzásnak van kitéve.

A textilia felhozatal megegyezik a standard rolettáékkal.