• A nyílászáró – kapcsolat a külvilággal...
  • ...de ugyanakkor határt is állít a kinti illetve a benti környezetünk közé.
  • Megvéd a hidegtől – melegtől, óv a zajtól és a portól...
  • ...ugyanakkor dekoratív elem úgy a belső építészetben, mint a külső homlokzatoknál.

Alumínium ajtó-ablak


Az aluminíum ideális anyag a nyílászárók készítéséhez, bizonyos helyeken javasoltabb is a használata (intézmények, függönyfalak, csarnokok, üzletek, stb). Sokkal több megoldást ajánl akár olyan esetekre is, amikor a PVC vagy a fa nem alkalmazható. Számos előnnyel rendelkezik a műanyag és fa ablakokkal szemben: minimális karbantartást igényel, nem vetemedik, mérettartó, hosszú élettartamú, aránylag jó hőszigetelésű és exklúziv megjelenésű. Kérésre festhető, a RAL színskála bármely színére, alapszínek a fehér és a barna. Használt profilok a görög PROFILCO, illetve kérésre, ahol nem annyira fontos a kiváló minőség, törökprofilokat alkalmazunk.

Hőhídas

A hőszigetelt profilokat külső nyílászárók gyártására használják. Szigetelőképessége jó, inkább intézményeknél, üzleteknél használják. A klasszikus ablakformák mellett a jelen kor üvegfalait is ugyancsak alumínium, erre a rendszerre kidolgozott profilokból gyártják.

Hőhíd nélküli

A belső terek hőszigeteletlen ablak megoldása, pl.: repülőtereken, kiállítási terekben, bevásárlóközpontokban, különféle csarnokoknál. stb. Ezeknél hiányzik a hőhídmegszakító elem, amely a külső illetve a belső alumínium rekeszeket elzárja egymástól.