• A nyílászáró – kapcsolat a külvilággal...
  • ...de ugyanakkor határt is állít a kinti illetve a benti környezetünk közé.
  • Megvéd a hidegtől – melegtől, óv a zajtól és a portól...
  • ...ugyanakkor dekoratív elem úgy a belső építészetben, mint a külső homlokzatoknál.

Kiegészítők


Nyugati országokban az ablak fogalma magába foglalja magát az ablakot, külső-belső párkányokat, vidékenként a szúnyoghálót és a szellőzőt. Sajnos, a helyi lehetőségek miatt mi alaptermékként kínáljuk az ablakot, amelyet kérésre szerelünk fel kiegészítőkkel.

Szúnyoghálók

pervaz interior

Lehet fix, nyítható, rolós, vagy pliszé. Az első két megoldás egyszerübb, kissé nehezebben kezelhető, viszont könnyebb javítani és karbantartani a leszerelhetősége miatt. A rolós drágább, nehezebb a javítása és karbantartása, de sokkal egyszerübb a használata. A pliszé tipusú mind ablakokra, mind ajtókra alkalmazható, nagyméretű felületek lefedésére alkalmas. egy oldalra történő működtetés esetén 3 méter, kétoldali működtetés esetén a szélesség akár megduplázható. Több előnnyel rendelkezik, úgymint: használata során bárhol megállítható, bármilyen nyílászáró típusra rögzíthető, vízszintes és függőleges mozgatással is rendelhető, redőny mögé is felszerelhető.

Maga a háló üvegszálas, halványszürke szinű, a keretek, úgy a műanyag mint az alumínium lehetnek fehérek vagy barnák, egyes esetekben fautánzatúak. A barna színűeket a szines ablakokra szereljük, függetlenül az árnyalattól.

Belső párkányok

A belső párkányok anyaga kemény, kamrás PVC, felületi színe mindig megegyezik az ablak belső színével. Szélessége 150 mm-től 50 mm-enként változik, egészen 600 mm-ig. Szinte mindig az ablakkeret alá szerelődik, így a szélességből elvesz kb.2 – 4 cm. Felcsavarozható a tokra, de ajánlatosabb párkányfogadólécet alkalmazni. Minden esetben végzáró szerelődik rá, a fehérre fehér, a színesekre pedik barna.

pervaz interior

Külső párkányok

pervaz exterior

A külső párkányok anyaga alumínium, fehérre vagy barnára szinterezve. A fóliázott ablakoknál a barnát használjuk. A szélességek 90 – 280 mm között váltakoznak, több méreben.

Ideális szerelési forma

  • 1 üveg
  • 2 tok
  • 3 belső párkány
  • 4 külső párkány
  • 5 párkányfogadó

Résszellőzők

A frisslevegő utánpótlást biztosítják. Mivel a termopán ablakok jól szigetelnek, meg kell oldani az új szellőzési rendszert. Ez főleg tömbházlakásokban javasolt. Az általunk ajánlott szellőzők vagy automaták, amelyek a belső páratartalom függvényében irányítják a szellőzést (AERECO), vagy manuálisak. Mindkét tipus lezárható.

Csökkentik a kondenz és a penész megjelenésének valószínüségét.

aerisitor