• A nyílászáró – kapcsolat a külvilággal...
  • ...de ugyanakkor határt is állít a kinti illetve a benti környezetünk közé.
  • Megvéd a hidegtől – melegtől, óv a zajtól és a portól...
  • ...ugyanakkor dekoratív elem úgy a belső építészetben, mint a külső homlokzatoknál.

Ajtók


Újdonság!

Power Lock ajtózár, amely ajtócsukáskor 5 pontban automatikusan zár, csak a kulcsot kell elfordítani. Az az előnye, hogy az ajtószárnyat folyamatosan a tokra feküdve tartja, meggátolva így az esetleges deformációkat, meghosszabbítva az ajtó élettartamát.

Bejárati ajtók

Uşă de intrare

A bejárati ajtók általában 105 - 125 mm széles nyílóprofilból készülnek. Formákban szinte végtelen a lehetőség (ide egy link, amely egy ablakban bemutat pár tipust) Annyit viszont kell tudni, hogy a ferde osztók és az ívelt formák drágítják a terméket. Lehetőleg ne kérjünk boltíves nyílókat, főleg ajtóknál, mert az ívelt formákban nincs acélmerevítő és deformálódhat a szerkezet.

Magánházakra ajánlatos 5 ponton záródó zárszerkezetet alkalmazni, lépcsőházáknál, közajtóknál elég a normál zár. Intézményeknél, üzleteknél ajánlatosabb a görgős zár, hidraulikus behúzókarral. Itt a kilincset egy kar vagy egy fogantyú helyettesíti.

Nyílhatnak befele, vagy kifele. Intézményeknél előírás a kifele nyíló ajtó és esetleg a pánikzár (INFO). A nyílás iránya azért fontos, hogy az üvegezőléc mindig belül kerüljön (ne lehessen kívülről az üveget kiemelni).

Lehetnek egy-, illetve kétszárnyasak, ebben az esetben az inaktív szárny alul-felül peremretesszel rögzített, szükség esetén nyitható.

Részletekért böngéssze az ajtókatalogust.

Toló-bukó ajtók

Általában erkélyajtók esetében használják. A nyílót az ablak síkjában el lehet tolni, vagy meg lehet buktatni is. Lehetnek egy- vagy kétszárnyasak.

Uşi glisante - batante

Harmonika ajtók

Uşi armonice (pliante)

A harmonika erkélyajtó teljes nyílás szélességben egészében szabaddá tehető, a szárnyak egymásra csukódva a belső térbe nyílnak, a nyitható szárny lehet bukó is. A harmonika ajtó egy sínen gurul, így az ajtószárnyak tömege minimálisan terheli a pántokat.

Különlegesen elegáns és hatékony módon nyit teret. A helyiség teljes szélességében nyitható- nagy átjárókhoz, teraszokhoz, télikertekhez valamint vendég- vagy üzlethelyiséghez alkalmazható, akár benti alkalmazással is. Maximális méretek: 4 méter x 2,5 méter.

Nagy tolóajtók

A VEKASLIDE 70 a Veka emelő-toló 5 kamrás ajtórendszere, 70 mm-es profilmélységgel. Megoldást kínál nagyobb helységek és teraszok összenyítására, ugyanakkor több fényt enged be, mint a klasszikus megoldásokkal ellátott nyílások.

Maximális méretek: szélesség = 6,5 m illetve magasság = 2,7 m, ami 17,55 négyzetméter lezárt felületet jelent. Az alumínium és műanyag kombinációjú küszöb besülyeszthető a padlóba, ami egy akadály- és balesetmentes ki-be közlekedést biztosít. A megfelelő üveg kiválasztásával elérhető az U = 1,0 w/nmK hőszigetelés.

Uşi glisante mari

Ajtóküszöb

Prag

Az ajtóküszöb amit mi használunk. Hőhídmentes középtömítéssel.

Díszpanelek

Az üvegek helyettesíthetőek az előre elkészített díszpanellel. Ezek látványosak és szigetelési hányadosuk kisebb (jobb) az üvegénél, viszont aránylag drágábbá teszik az ajtót.

www.trionic.ro

www.dru-panel.ro